hits

MADELEN

Update

 • Publisert: 07.12.2017, 23:37
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg har aldri brekt noe bein i kroppen, aldri har jeg skadet meg alvorlig eller gått gjennom fødsel - MEN jeg har jo vært hos tannlegen. Som jeg sa tidligere så har jeg slitt i flere dager nå med mye smerte i munnen pga en visdomstann som er godt på vei opp. Jeg hadde faktisk ikke helt skjønt greia med visdomstenner før for en stund tilbake. Flere ganger har jeg følt meg sååå takknemlig for å bli ferdig med tannlegen. Jeg har gått gjennom mye rart, da jeg skulle flytte kjeven min fordi jeg er født med underbitt. Så når jeg fant ut at det mest sannsynlig skulle komme fire tenner til som muligens må trekkes eller opereres ut, ble jeg mildt sagt skuffet.

  Nå har ikke jeg hatt vondt pga selve tanna som er på vei opp, men jeg har fått en betennelse i tannkjøttet rundt. Den har vært så vond at den har holdt meg våken i flere netter og jeg har proppa meg full med smertestiller. Det har gjort meg så utmattet så jeg har sovet og slappet av mye. I dag kom jeg meg endelig til tannlegen. Jeg har alltid følt på å ha tannlegeskrekk - men jeg har en måte å takle ting jeg er redd for. Skal jeg ta sprøyte (noe av det jeg hater mest) så roer jeg meg helt ned, ser bort og synger. Mens i dag gikk det litt av seg selv. Jeg er så møkklei de smertene også, så jeg var veldig klar for å få hjelp. Jeg vet at det er noe jeg bare må gjennom. Det var deilig å komme seg gjennom det men FYYYY så vondt det gjorde.

  Altså, greia er at jeg må roe ned denne betennelsen, fjerne bakterier osv. Derfor måtte jeg ha typ antibiotika opp inn under tannkjøttet ved tannen. Der all smerten sitter. Her var det ingen bedøvelse what so ever, og den ble klemt gooodt inn. Altså tenk deg å få noe presset hardt inn på et området der du har så mye smerter at det holder deg våken om nattaen? At hvis jeg er så vidt nær så gjør det dritvondt? Det var VONDT! Jeg anbefaler dere som har en visdomstann på vei opp å sørge for å pusse godt og rense godt rundt ved tannkjøttet der tanna sitter. Hadde jeg allerede brukt det jeg ble anbefalt og måtte kjøpe i dag, så hadde ikke dette vært nødvendig.

  Visdomstanna er ikke helt på riktig vei opp, og jeg må kanskje operere den ut. Da er det i det minste bedøvelse, så det kan vel ikke bli stort verre enn det var idag, haha. Jeg hadde heldigvis en dyktig tannlege jeg stoler på, og som er i familien min så det var definitivt betryggende. Idag har jeg sovet en del og tatt det med ro (jeg har noen andre plager også som gjør at jeg blir såpass sliten av det). Nå er det fredag og helg imorgen, så det blir bra!

 • Publisert: 07.12.2017, 23:37
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Victoria Larsen

  08.12.2017 kl.12:12

  Huff, det høres virkelig vondt ut!! Håper du snart får det bedre ved smerten.. :-) <3

  Skriv en ny kommentar